Este un desert tare bun, seamana putin cu tiramisu, se prepara rapid si se mananca la fel de rapid. Sper sa va placa! :X
Se prepara mai intai crema. Intr-o craticioara se bat ouale si se amesteca apoi cu zaharul, zaharul vanilat si faina. Se toarna laptele in fir subtire si se amesteca cu ajutorul unui tel pentru a nu se face cocoloase. Se aseaza pe foc mic si se aduce la punctul de fierbere, amestecand continuu, pana se ingroasa crema. Cand e gata, se ia de pe foc si se adauga untul. Se lasa sa se raceasca apoi se amesteca impreuna cu mascarpone.
Intr-un vas de yena se aseaza biscuitii unul langa celalalt. Deasupra se pun bananele taiate rondele subtiri, acoperind toti biscuitii. Se toarna crema peste, se niveleaza apoi se aseaza din nou biscuiti, mai rar decat cei asezati pe fundul vasului.
Se da la rece pentru cel putin 2 ore, apoi se serveste.
Pofta buna!
1
Se pot adauga si cateva fructe de sezon deasupra, daca preferati.
2
Este nevoie de 3 banane mari sau 4 mai mici.