Slănină cu costiţă afumată

de botcrina in Mezel de casa, 29 Apr 2012 | 16881 vizualizari

 

De fapt, acest mezel a fost ideea sotului meu, care atunci când am tăiat porcul, mi-a sugerat că ar fi bine să incercăm să luăm slănina cu costiţe cu tot, pentru a o păstra aşa afumată. Se poate consuma prăjită la grătar sau în ciorbele făcute la ceaun, ori cum doreşte fiecare, este foarte, foarte gustoasă.

 

INGREDIENTE

  • 3kg slănină cu costiţe
  • 2 pumni de sare
  • piper
  • boia (opţional)
  • mujdei de usturoi (opţional)
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Slănină cu costiţă afumată:

Se ia slănina cu costiţă şi se pune la murat cu sare circa 1 săptămână.

Se spală,  se şterge şi se pregăteşte pentru afumat.

Putem pregăti 4-5 căţei de usturoi, din care se prepară un mujdei obişnuit, în care se adaugă o lingură boia. Această compoziţie se foloseşte pentru ungerea slăninei înainte de a fi pusă la afumat.

Slînina astfel preparată se pune 3-4 ore la fum, timp de trei zile.

La loc uscat, umbros şi răcoros, se păstrează foarte bine şi pe timpul verii.

Poftă bună!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Slănină cu costiţă afumată" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Churros reteta traditionala spaniola

ieri la 23:28

Tort cu visine, iaurt si bezea

de Rocsi 9

ieri la 19:50

Rețetă delicioasă de tacos cu căpșuni - Desertul perfect de vară

ieri la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Slanina afumata de mangalita, fiarta cu usturoi si boia