O aroma deosebita si un leac natural ptr viitoarele faringite, laringite:)
Mugurii de brad, se spala, se curata de partea maronie de la capat. Se pun intr-un vas incapator se adauga apa, se presara sarea de lamaie, nu va speriati daca nu se vede apa la suprafata. Se pune la fiert la foc tare, cca. 1 ora. Se strecoara. Veti obtine un lichid alburiu, tulbure, Sincer, nu prea am avut incredere cand am vazut culoarea lichidului, si parca mirosea a spalatura de vase. Dar daca tot m-am apucat, am zis sa incerc pana la capat, in cel mai rau caz aruncam la chiuveta siropul si asta e, nu ar fi fost prima oara, cand as fi dat un rateu in bucatarie :D.
Sa continuam. In lichidul albicios, strecurat, se adauga zaharul cu totul si se pune din nou la fiert la foc mediu, cca. 1 ora. Intre timp m-am ocupat de dulceata de capsuni, nici nu i-am mai dat interes, surpriza, cand timer-ul m-a anuntat ca s-a sfarsit ora de fierbere, stupoare, in oala cu sirop plutea un lichid frumos mirositor, a Craciun, spuneau baietii mei, de culoare rosiatica. L-am turnat fierbinte in sticlele sterilizate, dinainte, le-am sigilat si le-am pus la somn pana a doua zi. A rezultat un sirop aromat, delicios si placut la vedere.
Spor la treaba!