Sirop natural de papadie

de lia maria in Sirop / Compot, 23 Mai 2012 | 23056 vizualizari

 

Siropul, are un gust delicios, asemanator mierii de albine, este o alternativa sanatoasa si buna a siropului de artar....aceasi culoare si consistenta, dar gustul putin diferit, mai bun zic eu.
Sfat: florile trebuie culese intre 10-12 dimineata cand sant deschise, iar seva cu mineralele si vitaminele, sant la putere maxima !

 

INGREDIENTE

  • 500g flori de papadie
  • 5L apa plata
  • 5Kg zahar
  • 3 lamai mai mici sau 2 mari (doar zeama)
  • 30g coji uscate de portocala
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop natural de papadie:

Adunam florile, le cantarim, le punem intr-o strecuratoare si le trecem sub 2-3 jeturi de ape reci.

Luam o oala de 10L, punem florile spalate si golim peste ele, cei 5L de apa plata. Punem oala pe aragaz, la foc mic si lasam sa de-a cateva clocote, eu am lsat-o 10’ decand a inceput sa fiarba. O luam de pe foc, punem capacul si o lasam deoparte pana a doua zi.

A doua zi trecem continutul prin sita, avand grija sa stoarcem bine si florile. Punem dinnou sucul in oala limpezita si adaugam zaharul si zeama de lamiae.

Punem oala pe aragaz, la flacara ce-a mai micasi fara capac. Siropul trebue sa fiarba incet, pentru a se pastra toate vitaminele.

Eu am fiert siropul (gata preparat) in prima zi, 4ore, dupa care l-am lasat la racit.

A doua zi am repetat operatiunea si l-am mai fiert inca 2 ore, pana am ajuns la consistent dorita.

Nu trebue sa fie prea gros, deoarece dupa o pastrare mai indelungata, se zahariseste! Dar nici prea subtire, sa nu fermenteze!

Am pus siropul in sticlele sterilizate, pregatite din timp si le-am pus in paturi pan a doua zi, cand le-am etichetat, le-am poza J si la camara cu ele J.

Simplu si sanatos, ieftin si usor de procurat !

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop natural de papadie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

lia maria 1

23.05.2012, 22:08

gurita_ta
rocsi te servesc cu mare drag
panacris mai poti sa faci in toamna cand apar papadiile
bunica
motanel
adina ce figura esti
timea
mamaeelena sa-l incerci, o sa-ti placa sigur:_*
alinutzika
dia
Sim0naWorld, multumesc
mirela
sufletista

































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































iry-gabriela 1

23.05.2012, 22:28

interesanta si cred ca fff buna

Rahela Velicu 1

04.06.2021, 11:53

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Sirop de papadie