Sirop de trandafiri

de mimmi in Sirop / Compot, 12 Aug 2011 | 5920 vizualizari

 

Siropul de trandafiri este atat de aromat incat in zilele caniculare va fi o adevarata incantare, servit intr-un pahar cu apa rece cu gheata.

 

INGREDIENTE

  • 25 boboci de trandafiri,
  • 1 l apa + 1 pahar apa,
  • 1 kg zahar,
  • 1 lingura sare de lamaie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de trandafiri:

Preparare sirop de trandafiri:

Punem intr-o oala petalele de trandafiri, adaugam peste ele o lingura cu sare de lamaie si le frecam bine bine sa iasa culoarea si aroma din petale. Adaugam 1 pahar cu apa si lasam sa dea un clocot. Acoperim oala cu un capac. Punem la fiert 1 l apa cu 1 kg de zahar,dupa ce s-a legat siropul adaugam petalele de trandafiri cu tot cu sucul pe care l-au lasat. Lasam sa dea cateva clocote, pana se leaga din nou siropul dupa care oprim focul si lasam totul la racit.

Strecuram siropul si il distribuim in sticle sterilizate. Tinem sticlele la loc racoros.

Acum putem savura acest sirop de trandafiri aromat cu apa plata, apa minerala si multa gheata !

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

vergi 1

14.08.2011, 18:26

ce parfumat trebuie sa fie

marya 1

16.08.2011, 23:35

o idee extraordinara.am facut dulceata de trandafiri si a fost un succes.voi incrca si siropul.
multumesc pentru reteta.

mimmi 1

18.08.2011, 13:40

Parfumat si foarte aromat !
Sa-ti fie de folos Marya !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sirop din muguri de brad (pentru iarna)