Siropul de trandafiri este atat de aromat incat in zilele caniculare va fi o adevarata incantare, servit intr-un pahar cu apa rece cu gheata.
Preparare sirop de trandafiri:
Punem intr-o oala petalele de trandafiri, adaugam peste ele o lingura cu sare de lamaie si le frecam bine bine sa iasa culoarea si aroma din petale. Adaugam 1 pahar cu apa si lasam sa dea un clocot. Acoperim oala cu un capac. Punem la fiert 1 l apa cu 1 kg de zahar,dupa ce s-a legat siropul adaugam petalele de trandafiri cu tot cu sucul pe care l-au lasat. Lasam sa dea cateva clocote, pana se leaga din nou siropul dupa care oprim focul si lasam totul la racit.
Strecuram siropul si il distribuim in sticle sterilizate. Tinem sticlele la loc racoros.
Acum putem savura acest sirop de trandafiri aromat cu apa plata, apa minerala si multa gheata !