Daca va place gustul mentolat, acest sirop sigur va fi pe gustul vostru! Reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/sirop-de-menta/
Mai intai adunam frunzele de menta si le spalam, cu cat mai multe frunze, cu atat un gust mai pregnant de menta.
Punem zaharul si apa intr-o cratita si il punem pe foc pana cand zaharul se topeste, aprox.15-20 de min. Amestecam din cand in cand.
Adaugam frunzele de menta si lasam la fiert inca 20 de minute, dupa care le scoatem.
Siropul il lasam in continuare la fiert inca 20 de minute.
In total aprox. 60 de minute a fiert.
Il luam de pe foc, adaugam zeama de lamaie si 2 picaturi de colorant. Puteti sa il lasati si fara colorant, dar va avea o culoare mai deschisa.
Se pune fierbinte in sticla.
1
Puteti steriliza sticlele si il puteti pastra la camara pentru iarna.
2
Se poate servi cu diverse fructe. Mie imi place cu portocala.