Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Se spala bine afinele si se curata de codite.
Intr-o cratita se pune un strat de afine,un strat de zahar pana se termina fructele. Se lasa 12-24 h si se amesteca cat de des puteti pentru a se topi zaharul. Dupa ce s-a topit zaharul,strecuram siropul rezultat . Adaugam in sirop sucul de lamaie si ii dam un clocot,dupa care il turnam fierbinte in sticle sterilizate. Acoperim sticlele cu o patura si le lasam pana s-au racit dupa care le depozitam intr-un loc racoros .
Se serveste cu apa minerala sau plata si multa gheata... sau pe diferite deserturi. Afinele care va raman le puteti folosi in diferite deserturi sau puteti face gem/dulceata .
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola