Reteta de azi am gasit-o pe blogul lui Teo( Teo’s Kitchen ) .Am citit-o(cu atentie:)) )si mi-am zis ca trebuie neaparat s-o incerc!Acum,dupa ce am gustat din ea,va asigur ca merita tot efortul sa o preparati. Am verificat mai intai sa vad daca am toate ingredientele necesare prin camara si frigider,apoi m-am pus treaba.
Mai intai preparam piureul de cartofi cu usturoi.
1.Cartofii curatati si taiati cubulete se pun la fiert in apa cu sare.
2.Puneti intr-o craticioara untul, smantana,laptele,usturoiul dat pe razatoarea mica si condimente dupa gust si lasati la foc amestecand continuu, pana obtineti un sos legat.
3.Dupa ce cartofii s-au fiert ii scurgeti de apa.Puneti sosul de usturoi peste carofi si mixati pana obtineti un piure cremos(cartofii si sosul trebuie sa fie fierbinti)
4.Intr-o tigaie mare(de preferat care nu lipeste) incingeti uleiul de masline,apoi caliti ceapa pana devine translucida.
5.Adaugati carnea de vita si o lasati sa se caleasca timp de 5 minute.(amestecati pentru a se rumeni pe toate partile)
6.Adaugati morcovii,ardeii,usturoiul taiat marunt si condimentati dupa gust cu sare, piper si cimbru.Lasati-le sa se caleasca 5 minute,apoi adaugati sosul de rosii.Lasati la foc mic timp de
15 minute,dar amestecati din cand in cand, pentru a nu se lipi.
7.Dupa ce trageti tigaia dupa foc,gustati pentru a vedea daca mai este necesar sa condimentati,apoi puneti compozitia cu carne intr-un vas termorezistent /tava uns/a cu unt.
8.Peste compozitia cu carne, puneti piureul de cartofi si parmezan ras.
9.Dati la cuptorul preincalzit la 180°C timp 25-30 minute.
Se serveste cu pofta!