Shaorma de casa

de Ancutsa in Pui, 3 Iun 2016 | 2806 vizualizari

 

Anul trecut am pus pe blog aceasta shaorma de casa, asa ca m-am gandit sa o impartasesc acum si cu voi.

 

INGREDIENTE

  • Pentru Lipii:
  • 2 lingurite garant pentru aluaturi dospite;
  • 150 g faina;
  • 100 ml apa;
  • 1/2 lingurita sare;
  • 1 lingura ulei
  • Pentru shaorma:
  • Putina maioneza;
  • 1 rosie;
  • Cateva frunze de salata;
  • Cateva frunze de ceapa verde;
  • 2 cartofi prajiti;
  • 2 copanele de pui gatit la cuptor taiat felii;
  • Piper mozaic;
  • Si orice mai doriti, eu am pus si masline si ketchup dulce;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shaorma de casa:

Se dau la cuptor copanele de pui intr-o tava cu ulei, putina apa si condimente dupa gust, eu am folosit sare si piper. Se lasa la foc potrivit pana se patrund bine.

 

Intre timp, se prajesc cartofii.

 

Se pregatesc lipiile: se pune faina cu garantul intr-un castronel si se amesteca impreuna cu sarea. Se face o adancitura si se adauga apa. Se framanta ca pe un aluat de paine. Daca nu aveti garant, folositi drojdie.

Nu se lasa la crescut.

Se taie aluatul in 4 portii si se intinde fiecare lipie cu sucitorul cat mai subtire.

 

Intr-o tigaie teflonata incinsa, fara ulei, se prajeste fiecare lipie cate 1 minut pe fiecare parte. Se scoate pe o farfurie si se acopera cu un prosop de bucatarie, sa nu se intareasca.

 

Asezonati rosiile cu putina sare si piper mozaic, pentru a le da mai multa savoare. Puteti pune apoi toate ingredientele pe care doriti sa le folositi ca umplutura pentru shaorma pe farfurie, astfel incat fiecare sa-si umple lipia cu ce-i place.

 

 

Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:  http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/03/shaorma-de-casa.html

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Shaorma de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Shaorma cu de toate