O reteta delicioasa de post.
Spalam bine sfeclele si le curatam.Punem sfeclele cu apa cat sa le acopere la fiert. Cand sfeclele sunt fierte de jumatate,adaugam borsul peste sfecle si fierbem pana se inmoaie.Scoatem sfeclele,le lasam sa se racoreasca putin, le taiem deasupra un capac si cu ajutorul unei lingurite scoatem mijlocul cu grija, pastrand margini de 0,5 cm.Tocam ceapa fin si o punen la calit in uleiul incins. Adaugam putina sare si o lasam pana se inmoaie. Cand este gata oprim focul, punem nuca macinata si piper macinat si omogenizam.
Umplem sfeclele cu acest amestec, apoi le punem capacele.(avem grija sa ne ramana putin amestec de ceapa si nuci).Radem sfecla pe care am scos-o din mijloc.O amestecam cu restul de nuci si ceapa, punem putina zeama ramasa de sfecle.Turnam sosul intr-o tava, asezam sfeclele si dam tava la cuptor pentru20-30 de minute.Servim sfeclele calde sau reci