Frunze de vita pentru iarna

de susu in Conserve, 8 Dec 2010 | 7773 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Frunze de vita
  • Sticle de 0.5 l de plastic
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frunze de vita pentru iarna:

Se pregatesc sticle de plastic curate si uscate. Se ruleaza cateva frunze astfel incat sa intre pe gura sticlei. De preferat a se pune frunze de aceeasi marime ca sa facem sarmale de aceeasi dimensiune. Se introduc rulourile in sticla ajutandu-ne de o andrea infasurata in tifon ca sa nu rupem frunzele si ca sa ne fie mai usor le introducem pe margine sticlei pentru ca ele se vor desface un pic de indata ce le punem inauntru. Mai putem face unul sau doua suluri. Cred ca intra aproximativ 10 frunze in sticla, depinde cat sunt de mari frunzele. Se strange cu putere dopul sticlei in asa fel incat sa nu patrunda niciun pic de aer.

Se eticheteaza sticlele si se trece numarul de frunze pentru a stii cate sticle vom folosi. Cand avem nevoie taiem sticla la mijloc cu foarfeca avand grija sa nu taiem si frunzele. Se scot usor si se oparesc cu bors fiert. Sunt numai bune pentru sarmale si au un gust deosebit. Eu numai asa le pastrez, nu-mi plac cele cu sare sau congelate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Frunze de vita pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

susu 1

08.12.2010, 20:18

Motanelule chiar asa fara nimic, daca le strangi bine sa nu intre aer nu ai treaba. Nu-mi plac deloc cele in saramura nu le suport si nici cele congelate, parca prind si un gust ciudat. Eu asa le fac mereu si le oparesc cu bors, sunt foarte bune.

kamy 1

08.12.2010, 20:55

ff interesant sa zic asa...frunzele in sticla...aer si dopul strans??atat??la anul pun si eu ca-i prea simplu asa nu-mi placeau nici mie alea in saramura s-au congelate 5f

mamaieelena 1

09.12.2010, 09:53

ingenios

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Frunze de vita conservate