Sfecla coapta cu sos scordolea

de Xandrinne in Mancaruri de post, 9 Apr 2017 | 3307 vizualizari

 

retete de post economice
 
M-am inspirat de la Horia Varlan

 

INGREDIENTE

  • 2 sfecle, lunguiete
  • 4 felii de paine inmuiate in putina supa/apa calduta
  • 100 g nuci macinate
  • 2-3 catei de usturoi
  • zeama de lamaie
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sfecla coapta cu sos scordolea:

Sfecla se coace in cuptor (eu am copt-o in soba).

Am blenduit painea stoarsa bine si cateii de usturoi, am amestecat cu nuca si usturoiul, am adaugat zeama de lamaie, putina sare. Am inceput sa adaug uleiul, putin cate putin, ca la maioneza; dupa fiecare lingura de ulei, am mixat bine, pentru incorporare. Cand crema a devenit pufoasa, cremoasa, am pus mixerul deoparte.

Sfecla am taiat-o felii. Pe fiecare felie de sfecla, am asezat cate o lingura de sos, am suprapus cate 3-4 felii unse si am ornat cu putina crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sfecla coapta cu sos scordolea" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Pate de linte cu masline