sepie la tigaie
Sepia se spala intreaga, apoi i se scoate firul de "plastic" din interior si se feliaza.
Se aseaza intr-o tigaie de teflon, incinsa, fara ulei.
Se lasa la foc mediu pana cand elimina apa si aceasta se coaguleaza intr-o crusta maronie pe fundul tigaii.
Se transfera apoi sepia intr-o tigaie incinsa unde se pun 3 linguri de ulei de masline si se prajeste cu grija, pana capata o culoare aurie.
Se trage tigaia de pe foc si se adauga "salsa verde" formata din patrunjel, usturoi tocat si ulei de masline.
Feliile de ardei se prajesc in tigaia de teflon incinsa cu putin ulei de masline, pe ambele parti, pana cand se inmoaie putin.
Se sareaza cu sare groasa, marina.
Cele 4 jumatati de rosii se ung deasupra cu ulei amestecat cu marar uscat si sosul de soia.
Se coc in cuptorul cu microunde aproximativ 2 minute la pontenta maxima.
Optional, lamaie .
Se serveste cu paine prajita ( eventual unsa cu putina maioneza pentru cine doreste)
1
atentie la folosirea sarii, sepia este sarata "natural".
2
se poate pregati in maxim 10 minute,la un aragaz cu 3 focuri