Sepia a la plancha

de vik in Aperitive / Garnituri, 30 Iun 2010 | 14659 vizualizari

 

sepie la tigaie

 

INGREDIENTE

  • 1 sepie feliata in fasii de aproximativ 1,5cm grosime
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare dupa gust    
  • 4 felii de ardei rosu,
  • 4 felii de ardei verde ( aprox 1 cm grosime)
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 4 jumatati de rosii,
  • o lingurita rasa de marar uscat,
  • sare dupa gust
  • 1 lingurita de ulei
  • 1 lingurita de sos de soia  
  • o lingurita de patrunjel verde tocat
  • un dinte de usturoi
  • o lingura ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sepia a la plancha:

Sepia se spala intreaga, apoi i se scoate firul de "plastic" din interior  si se feliaza.

Se aseaza intr-o tigaie de teflon, incinsa, fara ulei.

Se lasa la foc mediu pana cand elimina apa si aceasta se coaguleaza intr-o crusta maronie pe fundul tigaii.

Se transfera apoi sepia intr-o tigaie incinsa unde se pun 3 linguri de ulei de masline si se prajeste cu grija, pana capata o culoare aurie.

Se trage tigaia de pe foc si se adauga "salsa verde" formata din patrunjel, usturoi tocat si ulei de masline.

Feliile de ardei se prajesc in tigaia de teflon incinsa cu putin ulei de masline, pe ambele parti, pana cand se inmoaie putin.

Se sareaza cu sare groasa, marina.

Cele 4 jumatati de rosii se ung deasupra cu ulei amestecat cu marar uscat si sosul de soia.

Se  coc in cuptorul cu microunde aproximativ 2 minute la pontenta maxima.

Optional, lamaie .

Se serveste cu paine prajita ( eventual unsa cu  putina maioneza pentru cine doreste)

TIPS-URI

1

atentie la folosirea sarii, sepia este sarata "natural".

2

se poate pregati in maxim 10 minute,la un aragaz cu 3 focuri

Daca ti-a placut reteta noastra "Sepia a la plancha" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (9)

Julie 1

30.06.2010, 15:49

As gusta si eu putin...

adry88 1

18.05.2011, 21:39

Traianbuga 1

30.04.2014, 21:35

Reteta este de rahat, nu ati dat absolut nici un detaliu, nici macar despre cum se sareaza si daca se sareaza rosiile, sepia daca este proaspata sau curatata. In plus, unde naiba ati mancat voi combinatia patrunjel cu ulei si usturoi? asta se cheama salsa verde? aia implica menta, tarhon, piper, coriandru... Pe langa faptul ca este foarte gretos datorita uleiului nici macar nu se potriveste cu fructele de mare iar rosiile sunt oribile datorita sosului de soia care le da o aroma teribila. Nu mai postati toate tampeniile, cititi naibii reteta inainte de a o posta, sepiile nu sunt chiar asa ieftine ca puiul sau porcul sau vita, nu cred ca-i convine nimanui sa strice sepiile cu o prostie de reteta ca aceasta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ardei cu urda si marar