Asa facem noi in Teleorman scovergile. Sunt cele mai gustoase la micul dejun :) Reteta o gasiti si pe site-ul meu aici - http://noiinbucatarie.ro/scoverzi-cu-branza/
Se dizolva drojdia in apa calduta. Se adauga faina si sarea si se framanta bine. Aluatul este moale, dar nelipicios, daca mai trebuie faina mai adaugati un praf.
Se lasa la dospit 30-40 de minute la loc calduros.
Branza se pune intr-un castron si sa sfarama cu o furculita. Eu am folosit branza de vaci sarata.
Se formeaza bile aprox egale din aluatul dospit cu mainile tapetate cu faina si se pun pe un blat tapetat cu faina.
Se pune uleiul la incins si se lasa pana cand incepe sa sfaraie.
Intindem cu facaletul fiecare bila de aluat in foaie subtire, punem branza si presam cu furculita bine sa nu iasa branza in tigaie si le punem la prajit.
Le intoarcem pe ambele parti.
Pofta buna!
1
Branza este optionala, le puteti face si simple.
2
Daca le faceti simple , sunt bune cu mujdei de usturoi.