Obisnuiesc sa le fac foarte putin dulci, astfel se pot manca atat cu dulceata cat si cu branza topita, de exemplu.
Am pus faina cu margarina(taiata cubulete) si sarea in robotul de bucatarie si le-am `macinat` bine cat sa devina nisipoase(se poate si cu mana dar astfel margarina se mai inmoaie si s-ar putea sa nu obtinem acelasi rezultat, alta varianta ar fi furculita). Adaugam bicarbonatul.
Separat se amesteca iaurtul cu zaharul, laptele si vanilia. Apoi se adauga oul si se mai amesteca pana il incorporam si pe acesta.
Lichidul obtinut se toarna peste faina si se amasteca cu o lingura pana se formeaza un aluat. Acesta se transfera pe hartie de copt si cu ajutorul unui sucitor se formeaza un cerc(ca un blat). Se taie in felii(doar la suprafata, fara a desprinde feliile). Se unge cu putin lapte.
Se da la cuptorul preincalzit la 220ºC pentru cca 15 minute sau pana se rumeneste.
1
Aluatul nu se framanta, il amestecam atat cat sa omogenizam ingredientele.