Sunt niste biscuitei cu unt englezesti, deseori serviti langa ceai, dar sunt foarte buni si la micul dejun serviti cu gem sau unt, deoarece nu sunt foarte dulci pot tine loc de paine. Foarte rapid se fac, eu am facut de doua ori intr-o saptamana pentru ca se mananca si mai rapid, calzi, proaspat scosi din cuptor
Intr-un bol amestecam faina cu zaharul, zaharul vanilat, sarea si praful de copt. Adaugam untul taiat cubulete si-l amestecam cu ingredientele uscate pana devine sfaramicios.
Se adauga oul si laptele si se framanta bine cu mainile infainate, rezultand un aluat moale si lipicios. Pe masa intainata, intindem aluatul intr-o foaie cu grosimea de minim jumatate de centimetru. Cu ajutorul unui pahar, taiem biscuiteii, apoi ii asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Se coc in cuptorul preincalzit 15-20 de minute la 200 de grade, pana incep sa fie usor rumeni. Se servesc cu unt sau cu gem, langa un pahar de lapte cald sau ciocolata cu lapte.
Pofta buna!
1
puteti adauga in aluat coaja rasa de lamaie pentru un plus de aroma sau strafide daca va plac