Un preparat foarte uşor, proaspăt şi exotic ce pune în valoare contrastul dintre dulce şi sărat.
Se încălzește smântâna într-un vas la foc mic împreună cu semințele de vanilie și coaja de lime, având grijă să nu fiarbă. Se ia de pe foc, se acoperă și se lasă la infuzat 30 de minute. După expirarea timpului se trece smântâna printr-o sită fină.
Mango se decojește și se taie felii. Din fiecare felie, se decupeaza cercuri cu diamentrul de 6 cm cu ajutorul unui inel din aluminiu.
Smântâna se reîncălzește și se mixează puțin cu blender-ul.
Scoicile se usucă și se frig într-o tigaie neaderentă cu puțin ulei pentru 2 minute pe fiecare parte. Se asezonează cu sare și piper.
Pentru asamblare, se așează pe farfurie o felie de mango, deasupra o scoică, o linguriță de spumă de vanilie și lime și se decorează cu fire de chives.