Midii cu orez ala Burgas

de Ksenya in Fructe de mare, 25 Sep 2013 | 8891 vizualizari

 

Aceasta reteta am adus-o din Bulgaria de la o crescatorie de scoici.Mi-a placut atat de mult incat n-am rezistat si am facut-o si eu.A iesit la fel de delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg midii proapete
  • 350 g orez
  • 50 ml +50 ml ulei masline
  • 150ml vin alb sec
  • 8 catei de usturoi mai mari
  • 750 g rosii bine coapte
  • 2 cepe
  • 1 litru supa de legume
  • o jumatate de lingurita de sofran
  • o lingurita zahar
  • o jumatate de lingurita de maghiran
  • sare,piper dupa gust
  • 1 ardei iute tocat marunt (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Midii cu orez ala Burgas:

Mai intai de toate curatam midiile de nisip si de mustati si le lasam in apa.

Intr-o tigaie punem  50ml ulei ,cand uleiul s-a incins adaugam sofranul ,lasam cateva clipe 4-5 sec ,adaugam o ceapa si  4 catei usturoi tocat marunt,la foc moderat.Cand incepe ceapa sa rumenesca foarte putin adaugam orezul spalat si-l prajim nitel,adaugam  si 1 litru de supa de legume acoperim si lasam la foc mic.

Intre timp,intr-o alta oala, calim din nou cealalta  ceapa si cu cei 4 catei de usturoi, adaugam vinul si peste 2 minute rosiile blasate si pasate ,lingurita de zahar, adaugam sare si piper dupa gust . 

Acu-i  si momentul sa adaugam si ardeiul iute taiat marunt ,lasam la fiert cam 10 minute dupa care adaugam midiile acoperim si le lasam 5 minute pana se deschid toate,care nu s-au deschis le aruncam.

Lichidul care s-a format de la midii il adaugam cu un polonic peste orez,cand orezul este gata adaugam din cratita cu midii peste orez .Amestecam incet tote ingredientele ,adaugam contimentele dupa gust,acoperim si lasam 5 minute sub capac pana la servire.Se serveste cu un pahar de vin alb! Se poate adauga si patrunjel tocat,cine vrea. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Midii cu orez ala Burgas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Ksenya 1

26.09.2013, 08:24

panacris multumesc de pont,daca ajung prin locurile trecute de tine am sa le incerc si acolo.

Ksenya 1

26.09.2013, 08:25

Multumesc de aprecieri!

Bya Ralu 1

20.11.2014, 23:02

excelente

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

ieri la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de calamari