Scoici cu mazare si grau

de mihaelar63 in Fructe de mare, 13 Aug 2018 | 3864 vizualizari

 

  Cand imi vizitez soacra, aceasta are diverse curiozitati culinare. Cum o fi una, cum o fi cealalta? De aceasta data m-a intrebat cum sunt scoicile. Cu prima ocazie i-am preparat scoici sa-i potolesc interesul. Bineinteles ca i-a placut. Doar au fost preparate de mine :D

 

INGREDIENTE

  • 300 gr scoici [ congelate ]
  • 300 gr mazare verde cu morcovi[ congelate ]
  • 300 gr rosii cherry
  • 3 fire usturoi verde
  • 3 linguri ulei masline
  • 1 pahar vin alb
  • pudra ghimbir
  • sare de Himalaya
  • piper
  • busuioc verde
  • patrunjel verde
  • Garnitura:
  • 500 gr boabe grau [ prefiert ] 
  • 200gr mazare+ fasole verde 
  • 2-3 linguri ulei 
  • 1 ceapa verde 
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scoici cu mazare si grau:

  1. Curatati si spalati usturoiul verde. Feliati-l rondele.
  2. Curatati si spalati rosiile, ceapa verde si verdeata.
  3. Se caleste usturoiul usor cu atentie sa nu se arda.
  4. Adaugati mazarea si morcovul, rosiile cherry. Sarati.
  5. Se pun scoicile decongelate si se toarna vinul deasupra.
  6. Se da un clocot la foc mic. Scoicile sunt delicate si se sfarma repede.
  7. Condimentati cu piper negru macinat si cu pudra de ghimbir.
  8. Gustati si sarati daca mai este nevoie.
  9. Separat sotati usor ceapa verde si adaugati graul, mazarea si fasolea verde.
  10. Adaugati apa cat sa acopere graul. Sarati.
  11. Fierbeti 10 minute respectand indicatiile de pe cutie.
  12. Serviti scoicile cu mazare deasupra garniturii de grau.
  13. La servire adaugati patrunjel verde tocat si frunzulite de busuioc.

  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Scoicile nu se prepara prea mult termic. Sunt delicate si se sfarma repede.

2

Noi am servit la acest preparat cate un pahar de prosecco demi-sec.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici cu mazare si grau" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fructe de mare (midii, scoici (vongole verace)si puisori de caracatita