Scoici cu legume

de lia maria in Fructe de mare, 22 Iul 2011 | 27618 vizualizari

 

Un meniu delicious, plin de savoare si cu gust divin !

 

INGREDIENTE

  • 500g scoici (congelate)
  • ½ ardei kapia rosu
  • ½ ardei gras galben
  • O bucatica praz(partea alba)
  • 1 rosie medie
  • 3 catei mari de usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura sos Worcester
  • 1 lingurita sos de soia
  • Putin sos chilli (optional)

   

Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scoici cu legume:

 Lasam scoicile la decongelat, apoi le spalam bine sub cateva jeturi de apa rece si le punem intr-o strecuratoare, pana pregatim restul ingredientelor.

Taiem prazul fideluta, iar ardeii in bastonase. Rosia o curatam de coaja si o taiem cubulete. Usturoiul il tocam marunt.

Punem tigaia cu uleiul la incins, apoi adaugam prazul, usturoiul si ardeii. Lasam la calit cam 1-2 minute si adaugam scoicile. Amestecam si dupa alte 2 minute, punem sosurile si cubuletele de rosie. Lasam la foc mic, sa fiarba sub capac, cam 20 minute, mai exact pana se evapora lichidul lasat de scoici, rosie si sosuri.

Servim imediat  alaturi de orez sau cartofi/paste fierte, dupa preferinta.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici cu legume" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Fructe de mare cu fusili tricolori