Midii cu sos de rosii si usturoi

de vio_dreams in Fructe de mare, 26 Sep 2014 | 15077 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg midii
  • 400 gr rosii intregi in sos
  • 3 catei usturoi
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 100 ml vin alb
  • 1 legatura patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Midii cu sos de rosii si usturoi:

Curatam midiile de mustati si le curatam cu un burete abraziv. Cele deschise le aruncam fiindca nu sunt bune.

Punem intr-un wok uleiul de masline si usturoiul pisat. Lasam doar pana usturoiul isi elibereaza aroma, nu  lasam ssa se arda fiindca va deveni amar.

Pasam rosiile din conserva fie la blender fie cu o furculita.

Adaugam sosul de rosii si vinul peste usturoi. Adaugam sarea de mare, piperul si verdeturile italiene

Dam in cateva clocote pana ce sosul este bine legat si adaugam midiile. Punem capacul si lasam pe foc circa 3 minute.

Midiile vor incepe sa se deschida. cele care raman inchise le vom arunca. dupa ce toate s-au deschis iar carnea midiilor va capata o culoare usor portocalie dam vasul deoparte de pe foc si adaugam patrunjelul verde tocat marunt. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Midii cu sos de rosii si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Risotto cu prosciutto si creveti