Scarita afumata de porc cu varza

de elucubratiiculinare in Porc, 19 Dec 2017 | 2506 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 varză dulce de aprox. 1,5 kg
  • 500 g scăriță afumată de porc
  • 1 ceapă
  • 3 linguri ulei
  • 300 ml borș
  • 3 roșii foarte coapte sau o conservă cu roșii
  • 1 lingură boia de ardei dulce
  • 1 lingură cimbru uscat
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scarita afumata de porc cu varza:

Varza se taie fideluță, se amestecă cu o lingură sare, se freacă bine și se lasă să se înmoaie pentru minim 20 minute.

Între timp călim o ceapă tocată mărunt în ulei, adăugăm scărița de porc și o cană cu apă. Adăugăm varza și lăsăm la foc mic pentru aprox. 30 minute, amestecând ocazional. Dacă folosiți roșii proaspete, acestea se opăresc, se înlătură pielița și se toacă mărunt. Se adaugă borșul, cimbru, boiaua și roșiile peste varză și se amestecă. Se dă la cuptor pentru aprox o oră.

Se servește fierbinte cu mămăliguță.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scarita afumata de porc cu varza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole alba cu afumatura