Scaricica de porc la cuptor și cartofi la friteuza cu aer cald

de oanapl in Porc, 20 Iun 2021 | 4183 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 scăricică de porc
  • Marinada 1:
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • usturoi pudră
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • Marinada 2:
  • 3 linguri muștar clasic
  • 1 lingură de miere
  • sare
  • 1 lingură condimente uscate: cimbru, oregano, busuioc
  • zeama de la ½ de lămâie
  • -pentru garnitură:
  • 1 kg cartofi
  • Sare
  • Condiment pentru cartofi
  • 2 linguri ulei de măsline
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scaricica de porc la cuptor și cartofi la friteuza cu aer cald:

Ștergi bine scăricica de porc cu șervet de hârtie și o așezi într-o tavă. Presari condimentele și o freci bine. Picuri uleiul și o masezi bine. Înfoliezi tava și o lași la rece peste noapte (sau minim 3-4 ore).

 marinada 2 

Într-un castron amesteci muștarul cu zeama de lămâie, cu mierea și ierburile uscate. Ungi carnea pe ambele părți cu marinada de mustar.
Lași tava cu carnea 2-3 ore pe masa din bucătărie ca să ajungă încet la temperatura camerei înainte de coacere. Se acoperă cu o folie de aluminiu ca să nu atragă muștele. Niciodată nu se pune în cuptorul încins o carne scoasă direct din frigider!

Încingi cuptorul la 160 grade C (treapta medie la cele cu gaz). Torni 2 cești de apă în tavă și acoperi tava cu folia de aluminiu. Introduci tava în cuptorul încins. Verifici după o oră de coacere și dacă mai este necesar torni o ceșcuță de apă în tavă și o acoperi din nou cu folie.

După alte 40 de minute îndepărtezi folia de aluminiu care acoperea tava și mărești temperatura la 190 C pentru ultimele 30 de minute. Adaugi o ceșcuță de apă în tavă. Trebuie avut grijă să nu scadă de tot sosul din tavă pentru că se va arde din cauza mierii. 
Scoți tava din cuptor și acoperi toată tava cu folie de aluminiu curată, fără a o închide ermetic. Friptura trebuie să se odihnească măcar 15 minute înainte de servire.

O servești cu garnitura preferată. Eu am pregătit cartofii în friteuza cu aer cald.

Cureți cartofii, îi speli și îi tai felii pe lungime, îi ștergi bine cu un prosop absorbant de hârtie, apoi presari sarea, condimentele și uleiul și amesteci bine cu mâinile. Pui cartofii în friteuza cu aer cald, o setezi la 180 de grade C pentru 15 minute, după care îi învârți cu ajutorul unei lingure de lemn și îi mai lași pentru 5-10 minute, în funcție de cât de rumeniți îi dorești.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scaricica de porc la cuptor și cartofi la friteuza cu aer cald" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mirela0911 1

21.06.2021, 13:50

Buna mancare!

Rocsi 1

23.06.2021, 19:19

Ce bunatate de preparat! Imi place mult ca le-ai pregatit la acel aparat cu aer cald, pentru ca sunt mult mai sanatoase!

dantes 1

24.06.2021, 11:38

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

ieri la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

ieri la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

ieri la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc in sos dulce acrisor