De cand am vazut reteta Diei, mi-a ramas gandul la aceste savarine, care sunt preferatele lui Adi si ale unuia din baietii mei, asa ca le-am executat.
Multumesc Dia, pentru ca mi-ai atras atentia cu reteta ta si asa le-am satisfacut si eu poftele baietilor mei! :)
Punem laptele la incalzit si diluam in el zaharul si drojdia uscata.
Cernem faina intr-un vas si facem o adancitura la mijloc, unde turnam laptele caldut si uleiul.
Omogenizam bine totul, apoi incorporam ouale peste care am presarat un praf de sare.
Va rezulta un aluat moale, pe care il lasam 20-30 de minute la dospit.
Ungem cu putin ulei de masline sau unt, formele de savarine, daca avem, daca nu, folosim forme de briose ca in cazul meu.
Punem cu lingura din aluat in forme, cat sa le umplem 3/4, apoi mai lasam aluatul la crescut 15 minute si in forme, dupa care coacem savarinele la 180 de grade pentru 30-35 de minute, sau pana trece testul scobitorii.
Pentru sirop, punem apa cu zaharul pe foc, pana la diluarea zaharului, apoi ridicam vasul de pe foc si adaugam esenta.
Lasam siropul sa se raceasca definitiv, apoi vom scufunda in el, pe rand, savarinele racite bine.
Le vom tine in sirop cam 30 de secunde, pentru a se insiropa bine.
Taiem un capacel de la savarine, din partea de jos si cu ajutorul unui posh, formam rotocoale de frisca, bine mixata, apoi acoperim cu capacelul decupat.
Peste capacel intindem dulceata de trandafiri si dam savarinele la rece pentru 20-30 de minute.
Sun foarte bune reci, de la frigider.
Spor si pofta buna!