Chiar daca pozele nu sunt foarte graitoare, va asigur ca e una din cele mai bune prajituri , chit ca e o adevarata bomba calorica. Nuci, arahide, caramel, ciocolata. Suficient cat sa va conving?
Reteta am luat-o de pe Bucataras, insa am modificat-o foarte putin.
Se separa ouale si se pun galbenusurile deoparte intr-un bol. Separat se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga apoi nuca macinata si faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor cu o paleta de jos in sus, apoi se pune compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se coace blatul. Cand e gata, se lasa sa se raceasca pe un gratar, apoi se pune peste blat glazura obtinuta din ciocolata de lapte.
Pentru crema se caramelizeaza 10 linguri zahar. Cand zaharul s-a topit si caramelizat, se adauga untul si se lasa sa fiarba la foc mic pana se dizolva zaharul caramelizat. Se adauga apoi galbenusurile amestecate cu 2 linguri de zahar si arahidele prajite.
Atentie, aici se lucreaza foarte rapid , pentru ca altfel riscam sa se faca galbenusurile omleta :)
Se fierbe crema pana se ingroasa, apoi se lasa sa se raceasca de tot si se pune peste blatul glazurat. Dupa ce crema s-a intarit, se toarna peste ea si glazura de ciocolata amaruie.
Prajitura se tine in frigider minim 2 ore (asta daca nu va bat musafirii la usa), apoi se taie in bucati dreptunghiulare si se serveste cu mare pofta.
Atentie la nr. de calorii. :) (eu va spun doar ca sotul meu nu se mai putea opri din mancat si daca nu-l atentionam eu, manca toata tava :D)