Savarine cu crema de branza

de sasha in Prajituri, 25 Apr 2013 | 2600 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500g faina alba
  • 1 cub drojdie
  • 100 g unt
  • 5 oua
  • 100g zahar
  • 150 ml lapte
  • stafide

Crema de branza:

  • 1 kg urda dulce de vaci
  • 1L hulala frisca lihida
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 250 g zahar vanilat
  • 2 esente lamaie

Sirop:

  • 300 g zahar
  • 250 ml apa
  • 2 esente rom

Decor:

  • stafide
  • dulceata de visine
Portii: 7
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine cu crema de branza:

Aluat:

Cernem faina, facem un cuib inmijloc, adaugam ouale,laptele, drojdia dizolvata in putin lapte,stafidele,zaharul,se framata bine, apoi se adauga si untul topit si se mai framatnta. Se lasa la crescut 1h la loc caldut. Intre timp pregatim CREMA:

Hulala se bate cu mixerul la viteza mica 3 minute,apoi la viteza mare pana se intareste frisca, apoi usor se adauga urda strecurata bine,budinca, esentele, zaharul vanilat, se mai amesteca bine apoi se da la frigider pentru 2 h.

Luam formele , le ungen cu unt si putintapetata cu faina, se ia din aluat si se pune pana la jumatatea formei, se mai lasa la crescut pentru 15 minute. Se dau la cuptor preincalzit la 160 grade pentru 20 de minute.  Cand  s-au rumenit se scot si se lasa la racit.

Se fierbe apa cu zaharul, se lasa la fiert pana se ingroasa siropul,apoi se adauga esenta de rom . Savarina se insiropeaza in mijlocul ei, se rastoarna din forma pe un platou si se taie la mijloc care adaugam crema de branza cu ajutorul formei de frisca, se orneaza orneaza cu stavide si dulceata de visine!  Se da la frigider pentru 3h. 

Savurare placuta!

TIPS-URI

1

Toate ingredientele pt aluat trebuie sa fie la tempertaura camerei

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (11)

Rocsi 1

25.04.2013, 22:50

Ce bune!

RuxyRux 1

26.04.2013, 09:40

Nu se prea vad! dar ma rog...sa zicem ca dupa ingrediente e buna tare savarina ta branzoasa!

sasha 1

26.04.2013, 10:59

Dupa cum am mai zis.. si-a bagat sotul ghearele pe acolo, facusem 20, le-am mancat si hai sa fac macar 1 pozea..si...baga decetul si lingea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Savarine