Savarine

de - Andreea - in Prajituri, 21 Mai 2014 | 8908 vizualizari

 

Savarinele imi aduc aminte de casa...copilarie...si in special de bunica mea careia ii placeau atit de mult aceste prajituri.
Sunt foarte usor de facut.Trebuie doar putina rebdare .

 

INGREDIENTE

Pentru savarine:

  • 125 gr faina alba tip '00'
  • 1 ou
  • 75 ml lapte
  • 15 ml ulei de floarea soarelui
  • 1\4 plic drojdie uscata
  • 1\2 lingura zahar tos
  • 1 praf de sare

Pentru sirop:

  • 200 ml apa
  • 75 gr zahar
  • 1\2 fiola esenta rom

Pentru ornat :

  • 200 ml frisca lichida
  • 3 linguri cu dulceata capsuni
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Incepem prin a incalzi laptele.Trebuie sa fie cald si NU fierbinte. 

Amestecam laptele cu drojdia uscata si zaharul.

Punem intr-un bol faina cernuta.Adaugam laptele , oul si uleiul.Amestecam ingredientele cu ajutorul unei linguri .

Punem un praf de sare si amestecam in continuare pentru 5 minute .

Acoperim bolul cu folie de plastic si lasam aluatul sa creasca 30-40 minute ( pana isi va dubla volumul).

Ungem formele pentru savarine cu unt si tapetam cu faina.

Punem aluatul in forme ajutindu-ne de o lingurita .Lasam astfel aluatul sa mai creasca inca 20 minute in forme.

Incalzim cuptorul la 180 grade si punem formele  umplue pentru 20-25 minute.Pana ce s-au aurit frumos la suprafata.

Cand sunt gata,le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca.

Intre timp punem intr-o craticioara apa impreuna cu zaharul si lasam sa fiarba la foc mic pana ce zaharul s-a dizolvat.Oprim focul si adaugam esenta de rom.Lasam siropul obtinut sa se raceasca.

Frisca lichida o mixam la viteza maxima .

Dupa ce savarinele s-au racit,le intoarcem invers si taiem un capacel dar fara sa il separam de tot .

Punem fiecare savarina in sirop dupa care deschideti usor capacelul si ornati cu multa frisca.Pe fiecare capacel punem dulceata de capsuni .

Savarinele le dam la frigider pana in momentul servirii.

 

TIPS-URI

1

Tineti savarinele la frigider cel putin 7-8 ore sau ideal ar fi peste noapte.

2

Ceea ce face din savarina o prajitura atit de gustoasa este chiar blatul bine insiropat asa ca aveti grija ca atunci cind puneti savarina in sirop ,aceasta sa absoarba cat mai mult.

3

Dulceata de capsuni poate fi inlocuita dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Savarine