Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul lingura cu lingura, mixand bine dupa fiecare. La final vom obtine o spuma lucioasa, care face tepi atunci cand scoatem paletele mixerului. Se adauga praful de budinca si se omogenizeaza usor, apoi siropul concentrat.
Punem bezeaua intr-un posh si intr-o tava tapetata cu hartie de copt spritam spirale de bezea, de marimea dorita. Dam tava la cuptor la foc mediu, cu usa cuptorului deschisa. Lasam la cuptor pana spiralele de bezea se usuca.
Le desprindem usor de pe hartia de copt si le lasam la racit pe un gratar.
Smantana pentru frisca o batem pana devine pufoasa. Adaugam zaharul vanilat si intaritorul de frisca si mixam pana se intareste suficient. Nu se insista prea mult, sa nu se taie.
Daca doriti, puteti sa indulciti frisca. Eu n-am mai pus zahar, am considerat ca blatul de bezea e suficient de dulce.
Punem frisca pe unul din blaturi, apoi zmeura dupa preferinta. Acoperim cu un alt blat si continuam operatiunea. Turnuletele le facem cat de inalte vrem. :)
Seamana foarte mult la gust cu Pavlova, doar blatul de bezea e mai subtire si evident ca are o alta textura.