M-am inspirat de la Jamila,numai ca ea spune ca trebuiesc lasate vreo 8 ore si dupa aia savurate...n-ai sa vezi asa ceva la mine,nu din partea mea ca mie nu-mi plac,dar baietii mei sunt nerabdatori sa le savureze.......Vinovat este Bartos ,aseara la ''Romanii au talent'' l-a pus pe Smiley sa manace vreo 9 savarine....de aici mi se trage beleaua cu savarinele......am mai facut ,dar din cele de la Dr.Oetker.....
Blat:
Intr-un castron punem faina cernuta,in mijloc punem drojdia cu zahar si turnam laptele,nu tot.Separat ouale cu sarea si uleiul le amestecam si apoi le turnam in mijlocul castronului,peste maia.Incepem sa amestecam bine,adaugand si restul de lapte.Omogenizam bine,este un aluat molicel si elastec.Acoperim castronul cu o folie alimentara si lasam la crescut 30-40 min.Dupa ce a crescut aluatul,luam formele,le ungem cu ulei si le tapetam cu faina,apoi le umplem trei sferturi cu aluat.Mi-au iesit 12 bucati.Lasam sa mai creasca inca 20 min,apoi dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade.Se coc cca 25-30 min,in functie de cuptorul fiecaruia,cand sunt rumene sunt gata.Se scot din forme se intorc invers decat au fost coape si se lasa la racit.
Sirop:
Apa cu zaharul pe foc pana se topeste zaharul si da in doua ,trei clocote.Tragem vasul de pe foc si adaugam esenta de rom.Lasam sa se raceasca foarte bine.
Umplutura:
Frisca hulala,amestecata cu smantana si zaharul si mixata bine pana se intareste.Daca e nevoie adaugam si pliculetul cu intaritor de frisca.
Glazura:
Top gelul amestecat cu siropul de capsuni si o lingura de apa ( siropul meu este gros si a necesitat si un pic de apa),pe foc pana incepe sa se lege.Se lucreaza repede cu el,se intareste in secunda doi...
Asamblare:
Dupa ce s-au racit bine,se iau savarinele ,fiecare in parte si li se taie capacelul de deasupra ,fara a taia de tot.Apoi fiecare bucata o inmuiem in sirop pana simtim ca se ingreuneaza, asezam pe platou.Dupa ce am siropat toate savarinele ,pregatim glazura si deasupra fiecarui capacel cu o lingurita asezam glazura fierbinte.Lasam sa se intareasca si apoi cu un posh umplut cu frisca umplem cu simt de raspundere fiecare savarina.
1
pentru o buna reusita e bine sa lasati sa se raceasca bine atat savarinele cat si siropul
2
Jamila spune ca trebuiesc lasate cel putin 8 ore si apoi mancate..partea asta e cam grea......