Tavalita

de ella 87 in Prajituri, 6 Feb 2011 | 5425 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250gr faina,
  • 250gr zahar,
  •  1ou,
  • 50gr margarina,
  •  100 ml apa minerala,
  • 1 pliculet de praf de copt,
  •  ciocolata menaj,
  • nuca de cocos
  • ,nuci,
  • coaja portocala
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tavalita:

Se pune oul si se bate cu zaharul pana se dizolva,

se pune peste margarina,1 praf de sare, praful de copt se amesteca cu faina inainte si se toarna in ploaie pana se formeaza un aluat,

la sfarsit adaugam si apa minerala sau lapte daca doriti,putina coaja de portocala.

Turnati compozitia intr-o tava si dati la cuptor cca.25/30min. la foc mediu.

Intre timp puneti ciocolata intr-un bol cu o lingura de margarina si bagati la microunde,daca nu topiti-o pe foc.

Spargem nucile si le faramitam, amestecam cu nuca de cocos,

dupa ce scoatem prajitura o lasam sa se raceasca si o taiem patratele potrivite, dam prin glazura de ciocolata  si apoi prin cocos cu nuca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tavalita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

vanilla 1

07.02.2011, 13:41

de curand am facut si eu reteta asta, si am folosit lapte de soia! a iesit mai buna de cat varianta clasica!

ella 87 1

07.02.2011, 22:58

daca aveam si lapte iesia mai buna cred...dar incercand inveti...

adry88 1

04.07.2011, 16:59

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura rapida