Este o reteta pe care o fac des. Este foarte simpla si usor de facut. Iar rezultatul... Va las sa descoperiti singure.
Se separa ouale. Albusurile se bat (mixeaza) spuma, se adauga zaharul, galbenusurile si la urma se incorporeaza usor pesmetul amestecat cu faina si praful de copt. Iese un aluat moale. Eu folosesc pentru a le coace o tava pentru briose. Imi ies 12 bucati. Dar am copt si in forme de hartie (de la market) putin mai mari si mi-au iesit 9 bucati (o sa vedeti la poze).
Se umplu formele cu lingura si se coc 15-20 min. la 170 grade.
Intre timp se prepara frisca. Se mixeaza (nu prea mult sa nu se faca unt) frisca lichida si se adauga zahar - dupa cat vreti sa fie de dulce. Eu nu pun prea mult deoarece au suficient zahar de la sirop - si eventual putina esenta de vanilie.
Pentru sirop se pune la fiert apa impreuna cu zaharul iar din momentul fierberii se mai lasa 1 minut. Se da la o parte si se pune esenta de rom. Se lasa la racit
Se "decupeaza" in partea de sus (se pun in tava sau pe platou cu partea ingusta deasupra), se insiropeaza (aveti grija sa distribuiti siropul cam egal pe fiecare prajitura), se umplu cu frisca si se orneaza - doar daca doriti. Se pun la frigider. Pofta buna