Savarine

de Bya Ralu in Prajituri, 13 Aug 2013 | 10299 vizualizari

 

am reusit sa fac si savarine,au iesit foarte bune,siropul a fost exact ca cel din cofetarie,nu foarte dulce cum imi place mie...:D m-akm inspirat de la reteta jamilei,doar ca am uitat sa le intorc la sfarsit cand erau gata,am taiat capacul gresit=|)))

 

INGREDIENTE

Pentru savarine:
  • 250 g faina
  • 150 ml lapte cald
  • 2 oua
  • 30 ml ulei
  • 1 plic de drojdie
  • 1 lingura de zahar
  • 1 plculet de zahar vanilat
  • un praf de sare
Pentru sirop:
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 esenta de rom
  • 1/2 esenta de portocala
Pentru crema:
  • 2 plicuri praf de spuma pentru deserturi cu gust de frisca
  • 300 ml lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Pentru prepararea aluatului se pune faina intr-un castron,laptele se amesteca separat cu drojdia si zaharul,se amesteca bine si se  pune peste faina.

Se adauga ouale,uleiul si praful de sare,se amesteca cu o lingura de lemn pana se incorporeaza bine.Aluatul este unul usor elastic,se acopera cu o folie alimentara si se lasa 30-40 minute pana isi dubleaza volumul.

Formele se ung cu ulei si faina.Aluatul se pune cu o lingura in formele tapetate.Nu se umple de tot,si se lasa inca 20 minute sa mai creasca aluatul.

Se pun in cuptorul preincalzit pentru 20 minute(pana se rumenesc),se scot si se lasa sa se raceasca dupa care se scot din forme.

Normal se intorc invers si se taie usor capacul(nu se taie de tot),eu insa am uitat si le-am taiat normal(au iesit si asa).

Se pregateste siropul intre timp,se pune pe foc apa cu zaharul si esentele,se lasa pana devine un sirop.

Savarinele dupa ce le-am taiat capacelul si s-au racit,la fel si siropul(cand se raceste) se pune intr-un castron si se trece fiecare savarina,se lasa putin sa se imbibe bine siropul si se pun pe o farfurie mare.

Pentru crema se pune laptele si praful de crema si se amesteca bine cu mixerul pentru 3-4 minute,dupa care se da la frigider pana la umplerea savarinelor.(Eu am folosit doar o crema,dar pentru o umplere corecta trebuiesc 2 creme).

Crema se pune intr-un pos pentru a umple savarinele.

Se dau la rece peste noapte ,se servesc a doua zi.

TIPS-URI

1

Deasupra am pus dulceata de visine

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

ieri la 20:34

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Savarine