Am vazut aceasta reteta la Ina si la Adina si am stiut ca o sa ne placa, pentru ca noi consumam destul de des cereale, mai ales cele de ovaz.
Am facut doua runde, prima ca la Ina, cu nuca de cocos, iar la a doua runda am inlocuit nuca cu fulgi de migdale.
Spargem ouale intr-un bol si le mixam cu putina sare apoi adaugam treptat zaharul si mixam energic pana la diluarea zaharului.
Incalzim putin untul, cat sa fie moale, nu il topim de tot il lasam sa se raceasca usor, apoi adaugam peste el compozitia cu oua si omogenizam.
Adaugam pe rand, faina amestecata cu praful de copt, fulgii de ovaz, zaharul vanilat, esenta, amestecam bine, iar la final adaugam fulgii de migdale.
Adaugam fulgi de migdale pana cand compozitia se intareste usor, nu trebuie sa fie foarte tare.
Acoperim vasul si lasam aluatul sa se odihneasca la loc racoros 30 de minute, dupa care tapetam tava cu hartie de copt si asezam fursecurile in ea, pe care le formam cu ajutorul unei linguri.
Dam tava la cuptor, la 180 de grade, pentru 10-15 minute, sau pana cand fursecurile incep sa se coloreze pe margini.
Spor si pofta buna!
1
Dupa racire, daca se doresc mai dulci, se pot pudra cu zahar.
2
Migdalele pot fi inlocuite cu alune sau nuca, macinate grosier, dar in cantitate mai mica.