Savarine

de adry88 in Prajituri, 11 Oct 2012 | 5892 vizualizari

 

sursa bitza

 

INGREDIENTE

  • 250 g faine
  • 1 plic de drojdie
  • 200 ml lapte
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar
  • 30 ml ulei
  • 1 praf de sare
  • zeama de la o lamaie
  • SIROP
  • compot de caise
  • DECOR
  • frisca
  • gem de capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Drojdia o desfacem cu putin lapte caldut,

Amestecam faina cernuta cu zaharul, sare, facem gaura in mijloc si adaugam drojdia, uleiul, oul intreg si laptele ramas,

Amestecam foarte bine, cu o lingura punem in forme (nu pline) si lasam la dospit cca 30 min.

Dam tava la cuptor cca 20 minute (sa treaca testul cu scobitoarea)

Le lasam sa se raceasca in forme,

Le taiem cate 1 capacel mic si se insiropeaza foarte bine

Mixam frisca foarte bine,

Eu am umplut si cateva cu crema ganache cu ciocolata alba

Umplem savarinele cu frisca si punem capacul deasupra,deasupra le-am uns cu gem de capsuni si cate un mot de frisca

Dam la frigider minim 3 ore

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Savarine