Feliile Nanaimoe sunt denumite astfel dupa o localitate putin la nord de orasul Vancouver, oras canadian.
Felii Nanaimo este o prajitura simpla, care nu necesita coacere, doar putin pentru baza din biscuiti digestivi.
Va captez interesul daca va spun ca am incercat o varianta dietetica? Am folosit un indulcitor natural pe baza de stevie, Green Sugar, care are un gust stabilizat, ceea ce inseamna ca nu mai are un gustul amar al steviei pure. Gustul este asemanator zaharului si nu isi schimba consistenta sau gustul la coacere, fierbere sau congelare. Il pot recomanda si diabeticilor, pentru ca are un indiciu glicemic zero.
Baza
Intr-un bol se adauga ingredientele pentru baza si se amesteca. Se unge cu ulei o tava de copt de 22×22 cm (sau puteti folosi hartie de copt) si se adauga compozitia. Se niveleaza cu spatula sau cu mana.
Se da tava la cuptor pentru aproximativ 10 minute sau pana cand s-a intarit. Se lasa sa se raceasca.
Crema
Laptele se incalzeste si se adauga indulcitorul natural Green Sugar ca sa se dizolve. Se lasa sa se raceasca.
Se mixeaza untul, budinca de vanilie, esenta si se adauga si laptele indulcit. Daca vi se pare prea greu de intins amestecul, se mai poate adauga o lingura de lapte.
Crema se aplica peste baza si se da la frigider cam o ora.
Ciocolata se topeste la bain-marie (pe baie de aburi), se adauga untul si apoi se toarna peste prajitura. Se da la frigider pana se intareste.
Se feliaza cu un cutit inmuiat in apa fierbinte.