Musaca de cartofi

de diaconta in Mancaruri cu carne, 25 Iun 2011 | 9035 vizualizari

 

O mancare nepretentioasa,facuta in mare graba,avand in vedere faptul ca am pierdut vremea la shopping,dar deosebit de gustoasa.Trebuie sa recunosc ca-mi plac cartofii,facuti in orice fel,dar mai ales cei noi mi se par mult mai gustosi.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cartofi noi
  • 200 gr carne de porc tocata
  • 3 morcovi
  • o ceapa
  • 3 oua
  • 3 linguri smantana
  • 100 ml lapte
  • cascaval
  • marar,patrunjel
  • ulei
  • condimente
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi:

Cartofii se pun la fiert  cu coaja ,in apa cu putina sare.Ii vom fierbe doar de jumatate.Morcovii se curata si se dau pe razatoare.

Ceapa se curata si se taie marunt.Intr-o  cratita se pune putin ulei si se pune ceapa si morcovii razuiti.Punem cratita pe foc si dupa ce acestea s-au calit putin ,adaugam si carnea.Condimentam si adaugam putina apa,mai lasam cam 10 minute sa se patrunda si carnea.La final adaugam si verdeata.

Curatam cartofii de coaja apoi ii taiem rondele.Ouale le batem,apoi adaugam smantana si laptele.

Intr-un vas de ceramica,uns cu putin unt,asezam un strat de cartofi,apoi amestecul de carne,putin din compozitia de ou,apoi iarasi un strat de cartofi.

Seasupra punem oul batut si razuim cascaval.Punem in cuptorul incins pentru 30 de minute,pana cand va capata o culoare frumoasa deasupra.

Pofta buna!!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca de Dovlecei si Piept de pui