Sarmalute in frunze de varza murata - reteta pas cu pas

de scortisoara in Porc, 10 Mar 2013 | 7880 vizualizari

 

Pentru ca e duminica am decis sa ne delectam cu ceva traditional asa ca am hotarat ca ziua de azi va fi ziua sarmalelor :). Din cantitatile astea de mai jos a iesit un ceaun mare mare mare de cred ca o sa mancam toata saptamana :))

 

INGREDIENTE

  • Varza murata (aproximativ o capatana, depinde de cata compozitie va fi)
  • 500 g orez (de preferat brun si nu din acela mare care se lipeste si se face ca terciul)
  • 1 kg carne de porc
  • 4 cepe mari
  • 3 morcovi mari
  • 3 linguri pline de bulion
  • o canita mica de cafea de suc de rosii
  • sare , piper , boia dulce sau iute
  • ulei de floarea soarelui
  • marar uscat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in frunze de varza murata - reteta pas cu pas:

Pregatim varza. Se desface in frunze varza, se spala de vreo 2 - 3 ori si se lasa in apa vreo 2 ore sa iasa sarea.

Compozitia:

1. Orezul il alegem daca e necesar, il spalam in vreo 3 4 ape pana il curatam bine si il lasam la muiat pana terminam de pregatit celelalte ingrediente.

2. Morcovul. Il dam prin razatoare.

3. Ceapa. O taiem marunt.

4. Calim ceapa impreuna cu jumatate din cantitatea de morcov impreuna cu sare si piper.

5. Carnea. O taiem cubulete (prefer asa in locul carnii tocate pentru a-i simti gustul) si o calim in ulei impreuna cu sare piper, boia.

6. Strecuram orezul si intr-un bol mare il amestecam cu ceapa + morcovul calit , morcovul crud, carnea si bulionul. Mai turnam sucul de rosii apoi amestecam bine de tot. Gustam putin sa vedem daca e bun de sare si piper.

Pregatirea "oala minune"

1. La fundul oalei punem marar uscat, iar deasupra niste frunze de varza ca sa acoperim fundul bine de tot.

2. Rulam sarmalele, fiecare in ce forma vrea, patrate dreptunghiulare, ovale, in forma de steluta nu conteaza, acelasi gust delicios il au.

3. Dupa ce terminam de rulat sarmalele, le acoperim din nou cu varza murata.

Fierberea

1. Turnam apa pana se umple oala.

2. Punem oala la foc potrivit 20 de minute apoi se lasa la foc mic sa se coaca bine pana scade toata apa din sarmale, aproximativ 3 ore jumatate.

Si dupa toata aceasta munca migaloase se umple farfuria cu sarmale, se pune smantana din belsug  si se trece la actiune!

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Daca aveti oala de ceramica este minunat, asa se pune la cuptor, si mai bine ar fi pe o caramida, daca nu aveti se poate si fara. Temperatura si timpul de coacere e acelasi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in frunze de varza murata - reteta pas cu pas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

scortisoara 1

11.03.2013, 16:20

Lubita stiu ca e mult dar asa se pune la mine in familie, mult sa se sature toti!

scortisoara 1

11.03.2013, 16:21

Motan, Diaconta , Rocsi
Panacris, Tabita

babi5 1

14.12.2014, 19:56

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Sarmale in foi de vita de vie