am ales azi sa fac sarmalute cu pulpa de pui pentru simplu fapt ca sunt mult mai usoare si cred ca toata lumea s-a saturat de carne de porc....dupa cum veti vedea am incercat sa nu prajesc nimic sau sa calesc deoarece consider ca este mai sanatos si sincer si mai gustoase.....
pulpele de pui se spala si sa dau prin masina de tocat carne.
orezul se spala si se lasa la umflat.
prazul ,se curata si se spala ,se taie si se opareste in apa clocotita cu sare dupa care se scurge si se adauga peste carnea tocata de pui.
morcovii se curata si se spala iar apoi se dau pe razatoarea mica si se adauga peste compozitie,apoi se pun patrunjelul si mararul spalat si taiat marunt,cele 3 oua batute 2 linguri bulion,3 linguri de faina.
se potriveste gustul de sare si piper.
la final se adauga si orezul scurs care a stat la umflat.
se amesteca pana la omogenizare
se trece la pregatirea frunzei de varza care de preferat ar fi mai buna cea murata.
kaizerul se taie bucati potrivit de mari.
se fac sarmalute potrivit de mari sau cum doreste fiecare si se aseaza in in vas nu inainte de a aseza un strat de varza murata tocata marunt ,2 linguri ulei, cateva bucati de kaizer si sos facut din bulion diluat cu apa.
se procedeaza astfel pana la terminarea de asezat a sarmalutelor si a kaizerului adaugang printre ele si cimbru .
ultimul strat in oala trebuie sa fie un strat de varza peste care se adauga sos de bulion si se cuprinde cu apa si se lasa la fiert cam 3 ore la foc mediu.
se serveste cald cu mamaliguta, smantana si ardei iute!
pofta buna!
1
prefer prazul pentru ca da un gust dulceag mancarii