Sarmalute in foi de varza cu pulpa de pui

de iry-gabriela in Pui, 28 Ian 2012 | 3567 vizualizari

 

am ales azi sa fac sarmalute cu pulpa de pui pentru simplu fapt ca sunt mult mai usoare si cred ca toata lumea s-a saturat de carne de porc....dupa cum veti vedea am incercat sa nu prajesc nimic sau sa calesc deoarece consider ca este mai sanatos si sincer si mai gustoase.....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpe de pui dezosate,
  • 250g orez,
  • 3 oua,
  • 3 morcovi,
  • 4 bucati praz,
  • 3 linguri faina,
  • o legatura de marar si una de patrunjel,
  • bulion,
  • 300g kaizer,
  • sare si piper,
  • cimbru,
  • 2 verze murate,
  • un ardei iute si smantana dupa gust.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in foi de varza cu pulpa de pui:

pulpele de pui se spala si sa dau prin masina de tocat carne.    

orezul se spala si se lasa la umflat.   

prazul ,se curata si se spala ,se taie  si se opareste in apa clocotita cu sare dupa care se scurge si se adauga peste carnea tocata de pui.   

morcovii se curata si se spala iar apoi se dau pe razatoarea mica si se adauga peste compozitie,apoi se pun patrunjelul si mararul spalat si taiat marunt,cele 3 oua batute 2 linguri bulion,3 linguri de faina.

se potriveste gustul de sare si piper.  

la final se adauga si orezul scurs care a stat la umflat. 

se amesteca pana la omogenizare

se trece la pregatirea frunzei de varza care de preferat ar fi mai buna cea murata.

kaizerul se taie bucati potrivit de mari.      

se fac sarmalute potrivit de mari sau cum doreste fiecare si se aseaza in in vas nu inainte de a aseza un strat de varza murata tocata marunt ,2 linguri ulei, cateva bucati de kaizer si sos facut din bulion diluat cu apa.

se procedeaza astfel pana la terminarea de asezat a sarmalutelor si a kaizerului adaugang printre ele si cimbru .

ultimul strat in oala trebuie sa fie un strat de varza peste care se adauga sos de bulion si se cuprinde cu apa si se lasa la fiert cam 3 ore la foc mediu.     

se serveste cald cu mamaliguta, smantana si ardei iute!     

pofta buna!

TIPS-URI

1

prefer prazul pentru ca da un gust dulceag mancarii

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de varza cu pulpa de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

diaconta 1

28.01.2012, 21:57

ce pofta mi-ai facut si doar ce s-au terminat sarmalele

iry-gabriela 1

29.01.2012, 11:16

daca mai ramaneau iti trimiteam....

MVMih 1

04.02.2012, 13:21

Mmmm..."belea"...Iri cand mai faci?
...dk e, poate data viitoare ne inviti si pe noi...adica si pe Dia!...se pare ca si ea pofteste la bunatatile tale

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute din carne de pasare