Cum ne-a fost dor de carnita de porc , nu am stat pe ganduri si am preparat .
Legumele se curata si se spala .
Carnea de porc se taie bucati mici [ cat ar incape intr-o lingura ].
Rosiile se curata de pelite si se toaca cu blenderul vertical .
Se pune la calit in ulei ceapa , ardeiul Kapia , si usturoiul care au fost tocate marunt .
Cand ceapa devine translucida se adauga ardeiul copt taiat marunt si carnea cuburi .
Presarati amestecul cu sare si boia rosie de ardei . Amestecati .
Turnati o cana de apa si lasati sa fiarba la foc domol cu capacul deasupra .
Daca este nevoie mai adugati putina apa .
Dupa 40 minute cand carnea este fiarta si apa a scazut [legumele formand un sos bine legat], adugati rosiile.
Lasati sa mai fiarba cateva minute impreuna .
Dregeti gustul cu sare si piper .
Serviti cu mult patrunjel verde si garnitura preferata . Noi am avut mamaliguta .
1
Nu prajiti boiaua rosie de ardei , devine amaruie .Imediat ce o adaugati peste legumele prajite , amestecati si puneti putina apa .