Sarmalute dietetice cu ciuperci

de Sidy in Mancaruri de post, 2 Sep 2011 | 5286 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 varza proaspata
  • 2 cutii ciuperci
  • 1 ceapa
  • 1 morcov mare
  • telina
  • 200 g orez
  • 2linguri pasta de gogosari
  • 1/2 l bulion facut in casa
  • cimbru
  • marar
  • sare cu verdeturi
  • piper proaspat macinat
  • boia
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute dietetice cu ciuperci:

Varza se opareste in apa clocotita cateva minute, apoi se desprind frunzele de pe ea. Daca frunzele din mijloc nu sunt bine oparite, dupa ce am dat jos cateva randuri de varza, reintroducem varza in apa clocotita. Taiem ceapa si ciupercile marunt iar morcovul si telina le radem. Punem 2 linguri ulei la incalzit apoi sotam putin ceapa si morcovul. Adaugam ciupercile, orezul si toate celelalte condimente. Mararul il tocam si il adaugam si pe acesta.
In fiecare frunza punem cam o lingura de compozitie si rulam sarmalutele. Daca frunzele sunt prea mari le taiem in doua.

Intr-un vas asezam pe fundul acestuia varza taiata marunt si cimbru apoi montam sarmalutele. Deasupra lor asezam varza marunta ramasa( frunzele ramase le taiem fideluta)Adaugam apa cat sa cuprinda sarmalele si le dam la foc mic sa fiarba o ora pina e fiarta varza. Cu 10 minute inainte de a fi gata adaugam bulionul si lasam sa fiarba in continuare.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute dietetice cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

jolygina 1

02.09.2011, 17:35

excelent

madi_marin 1

02.09.2011, 18:51

preferatele mele..... de post, cu carne....oricum ar fi ...sunt inebunita dupa ele.....

Laly 1

02.09.2011, 23:27

Vins si eu la o sarmaluta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

ieri la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de sfecla cu pierogi umpluti cu varza si ciuperci