Varza se opareste in apa clocotita cateva minute, apoi se desprind frunzele de pe ea. Daca frunzele din mijloc nu sunt bine oparite, dupa ce am dat jos cateva randuri de varza, reintroducem varza in apa clocotita. Taiem ceapa si ciupercile marunt iar morcovul si telina le radem. Punem 2 linguri ulei la incalzit apoi sotam putin ceapa si morcovul. Adaugam ciupercile, orezul si toate celelalte condimente. Mararul il tocam si il adaugam si pe acesta.
In fiecare frunza punem cam o lingura de compozitie si rulam sarmalutele. Daca frunzele sunt prea mari le taiem in doua.
Intr-un vas asezam pe fundul acestuia varza taiata marunt si cimbru apoi montam sarmalutele. Deasupra lor asezam varza marunta ramasa( frunzele ramase le taiem fideluta)Adaugam apa cat sa cuprinda sarmalele si le dam la foc mic sa fiarba o ora pina e fiarta varza. Cu 10 minute inainte de a fi gata adaugam bulionul si lasam sa fiarba in continuare.
Pofta mare!