Sărmăluţe cu varză proaspătă şi afumătură

de diaconta in Porc, 7 Mai 2014 | 6203 vizualizari

 

De departe sarmalele cu varza proaspătă,sunt preferatele mele.Imi plac mai ales după ce s-au răcit.Au fost perioade când le făceam săptămânal şi tot pofteam la ele.Sarmalele întotdeauna mă vor duce cu gândul la mama mea,pentru că ea face cele mai bune sarmale.

 

INGREDIENTE

  • 2 capaţâni de varza proaspata(1,8 kg)
  • 750 gr carne de porc
  • 250 gr orez
  • 1 morcov
  • 2 buc ceapa uscata
  • O legatura marar
  • 300 gr afumatura (kaiser)
  • ulei
  • Sare,piper,boia, cimbru uscat
  • Aproximativ 250 ml suc de rosii
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sărmăluţe cu varză proaspătă şi afumătură:

Am pus apa la fiert cu putina sare.In apa clocotita am oparit frunzele de varza doar atât cat sa se înmoaie putin.

Morcovul l-am curatat si l-am razuit.

Carnea de porc am tocat-o.Daca nu sunteti la dieta,e de preferat o carne care are putina grasime.

Ceapa am taiat-o marunt si am prajit-o cu putin ulei.Am adaugat apoi morcovul ras,carnea si orezul. Se lasa pe foc aprox.5 minute,amestecand sa nu se lege de cratita.

Am condimentat cu sare,boia,piper si apoi am pus mararul tocat marunt.

La noi e obligatoriu sa fie mult marar verde la aceste sarmale.

Eeeeiiii acum vine partea care necesita ceva pricepere,înfăşurarea sarmalelor.La noi în casa ,mama este specialista,dar si eu ma descurc binisor,chiar de nu-mi ies asa mititele.

Am pus  putina compozitie pe fiecare frunza de varza si am rulat-o având grija sa introduc capetele în interior ca sa nu iasa compozitia.

Frunzele mai mari se rup în doua.

Sarmalutele vor iesi mai mari sau mai mici în funcţie de iscusinţa bucataresei.

Mie nu-mi ies nici asa mari încât sa le leg cu aţa,dar nici foarte mici.

Pentru fiert ,noi folosim neaparat oala de lut si le fierbem în cuptor.

Vor avea un gust minunat astfel.

Pe fundul oalei am pus cotoarele de la frunzele de varza,putin cimbru uscat si marar,apoi am asezat straturi alternative de sarmale si bucati de afumatura.

Deasupra am încheiat cu un strat de varza taiata marunt.

Am amestecat o cantitate de apa suficienta cat sa acopere sarmalele cu sare si suc de rosii.Am pus-o peste sarmale,am acoperit oala cu capacul si am pus la cuptor la foc mic,cam 150 de grade sunt suficiente.

Sarmalele cu varza proaspata fierb destul de repede,cam o ora a fost suficient.

Va trebui sa verificati când suntaproape fierte,dupa care se stinge focul si se mai lasa în cuptor,ele înca vor mai fierbe,oala fiind fierbinte.

Nu trebuie fierte prea mult,altfel vom avea varza á la Cluj,nu sarmale.

 Se pot servi cu smântâna dar  eu le prefer reci si fara smântâna.

 

 

 

S-aveţi poftă!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sărmăluţe cu varză proaspătă şi afumătură" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

delia64 1

10.05.2014, 15:28

Dooooamne ...preferatele mele !!!!!!!!!!!!!!

mihaelar63 1

26.05.2014, 16:07

Dia , repeta reteta , impacheteaza 20 de bucati si hai cu ele

diaconta 1

26.05.2014, 20:33

Mihaela,nu mai bine te poftesc in vizita
Iti spun un secret,mama le face ))))))

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Varza cu carne de porc