Sarmalute cu orez fierte in bors

de madi_marin in Mancaruri de post, 25 Feb 2010 | 9417 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g orez
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • frunze de vita
  • pasta de tomate (eu am avut pasta de ardei)
  • condimente pentru sarmale
  • cimbru
  • piper
  • sare
  • bors
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu orez fierte in bors:

Se prepara umplutura : se toaca ceapa marunt si morcovul se da pe razatoarea mica, apoi se pun impreuna putin la calit in ulei. Se adauga si orezul spalat si scurs bine, apoi se adauga apa cat sa se acopere si se lasa sa fiarba la foc mic. Se mai adauga apa in timpul fierberii atunci cand scade. Se pun condimentele si se da orezul la racit.

Frunzele se spala si li se taie coditele daca au. Se pune cu lingura umplutura pe fiecare frunza si se impacheteaza. Se acopera fundul unui vas cu frunze de vita si deasupra se aseaza frumos sarmalutele . Se toarna borsul si se pun la foc mic sa fiarba. Dupa 15 minute se adauga pasta de tomate  si condimente si se mai fierb pana cand e frageda frunza.

Noi am servit cu smantana, dar pentru cine tine post sigur ca se servesc simple sau cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu orez fierte in bors" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

madi_marin 1

26.02.2010, 10:29

Miha....fac eu...trimit prin posta!

madi_marin 1

26.02.2010, 10:30

Fetelor....va invit sa gustati...... Mihaela.....le-am cumparat cand era timpul lor, apoi le-am pus la congelator ....si s-au mentinut foarte bine....

adnas54 1

27.02.2010, 22:21

si eu am facut sarmalute in foi de vita, cu carne, fierte in bors... e genial.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez cu porumb, legume chinezesti si chiftelute cu susan