Sarmalute cu frunze noi

de DIANA B in Mancaruri cu carne, 11 Iul 2011 | 4450 vizualizari

 

Eu sunt fan frunza de potbal , dar ptr ca am un vrancean care-a crescut cu vita de vie , am folosit si din acestea ...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne vita si porc
  • 1 pulpa afumata de curcan
  • 2-3 cepe
  • 2 morcovi
  • 100 g orez Scotti colosal
  • 2-3 galbenusuri de ou
  • 1 legatura patrunjel
  • 1   -II -  marar
  • 1-2 legaturi de loboda (rosie si alba) sa vada si Rocsi cum arata cea rosie )
  • 2-3 linguri de bulion
  • 50 ml suc de rosii
  • piper
  • concentrat de legume , optional
  • sare
  • cimbru
  • frunze de potbal si vita de vie noi
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu frunze noi:

Sa ne inarmam cu calm si rabdare ...

Se opareste cateva minute frunza noua in apa cu sare , se scoate si se lasa la scurs si racit intr-o strecuratoare . Se da prin masina de tocat carnea de vita si porc , iar copanul se despieliteza si dezoseaza si se taie la cutit , in bucati mici . Intr-un bol destul de incapator se pune carnea , care se sareaza si condimenteaza dupa gust si se lasa sa se odihneasca . Se curata legumele , se taie marunt si se adauga la carne , urmandu-i galbenusurile (din albusuri faceti mini PAVLOVA ) si restul ingredientelor , stiti voi mai bine , nu trebuie sa mai ,,explicitez" si nici rabdarea nu-mi da pace ... dupa care se lasa la impritenit .

Cand frunzele s-au racit si scurs , se preseaza usor , ele fiind deosebit de fragede si se pregatesc ptr marea infasare . Pe fiecare frunza se pune bunaciunea de amestec si se impacheteaza cu grija , dar mai ales frumos , ca doar le facem poze , nu ? Cand toata compozitia a fost impachetata , se aseaza sarmalutele intr-o cratita unsa cu putin ulei , in sir indian circular , se adauga apa calduta si sucul de rosii , se scutura cratita un pic ptr a patrunde apa printre ele si se dau la fiert , la foc extrem de mic , pana uitati de ele ... dar nu de tot , sa nu se lipeasca , sau mai rau ... sa se afume .

Ptr ca textura frunzelelor este diferita , eu le-am fiert separat (in antepenultima poza se vede diferenta de culoare dintre ele , cele verzulii sunt cu potbal)

Se servesc cu un pui de mamaliga langa ele si ,,inecate"-n smantana , sau doar cu ardei iute ... decizia va apartine .

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu frunze noi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmale in foi de varza dulce