by dicarmencitta1957
Sarmalutele,pe care le fac doar de sarbatorile de iarna si de pasti.
Pregatim foile de varza,pe care le vom pune intr-un lighenus cu apa la desarat.
Kaizerul il tocam in forma dorita(tocat marunt ptr compozitia de carne tocata)si feliute ptr a pune printre sarmale.
Carnea tocata,o amestecam cu condimentele dorite de fiecare:sare,piper proaspat macinat,cimbru uscat,tarhon uscat,boia de ardei dulce,la care adaugam si kaizerul tocat marunt,3 sau 4 linguri de pasta de ardei capia rosu dulce.Toate acestea le amestecam si trecem la infasurarea sarmalelor.
Din 500 gr de kaizer tocam pentru umplutura jumatate si restul,il punem printre sarmale.
Dupa ce am infasurat sarmalele,trecem la oranduit in oala.Pe fundul oalei punem varza tocata marunt,apoi un rand de sarmale,un rand de felioare de kaizer,un rand de sarmale,pana ce ajungem sus.Deasupra se pune varza tocata si turnam cutia cu rosii tocate in bulion.
Bagam la cuptor,pentru cel putin 3 ore.Daca este nevoie le mai fierbem in cuptor si a doua zi.Eu personal le fierb pe ochi deasupra cel putin 3 ore dupa care le bag la cuptor,cand este nevoie adaugam apa fiarta,peste ele.Cu cat fierb mai mult,cu atat sunt mai gustoase.
Pofta buna !!!