Asa este la noi de Sf. Marie este ruga si se face mare pregateala,de parca am minca cu patru guri,dar traditia este traditie si trebuieste respectata ,ca altfel se supara gosti(musafiri)
Prima data am pregatit frunzele de sarmale;le-am spalat apoi le-am pus deoparte .
Am tocat marunt afumatura,apoi am curatat ceapa, am tocat-o si am pus-o la calit .
Cind a fost un picut aurie am adaugat boiaua si piperul apoi am adaugat orezul bine spalat si scurs bine, l-am calit 5 min apoi am dat deoparte.
Intr-un castron am pus carnea tocata, am adaugat orezul si ceapa apoi am potrivit de sare,am adaugat condimentul de sarmale, mararul tocat ,afumatura si am amestecat bine,apoi am facut sarmalele pe care le-am asezat intr-o cratita in care am pus varza tocata, crenguta de cimbru si foia de dafin .
Am adaugat apa calda ca sa treaca peste sarmale, in timpul fiertului mai adaugam din cind in cind apa calda.
Atentie cind punem sare, are si afumatura sare.
Gata sarmalutele pentru a fi servite.
Pofta mare sa aveti!
1
Se poate servi cu mamaliguta si smintina la cine place (mie nu )
2
Un ardei iute este binevenit