Parjoale moldovenesti

de alilianaa in Porc, 9 Iun 2014 | 4729 vizualizari

 

Serios...o bunatate. Imi plac mai mult decat chiftelele obisnuite. Declarat!

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocata amestec ( vita si porc)
  • un morcov
  • 3 fire ceapa verde
  • un fir usturoi verde
  • miez de paine ( de la 2-3 felii)
  • o lingurita faina de hrisca
  • o legatura de marar
  • o legatura patrunjel
  • 2 oua
  • sare, piper dupa gust
  • 5-6 linguri faina de hrisca ( pentru tapetat parjoale)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parjoale moldovenesti:

Carnea am pus-o intr-un bol. Verdeturile le-am curatat si le-am tocat marunt si le-am pus peste carne. Morcovul curatat si razuit pe ochiurile mici ale acesteia, a fost si el pus peste carne. Am mai adaugat sare, piper, o lingurita de faina hrisca. Am mai pus miez de paine inmuiat in apa ( e foarte bine daca se inmoaie si in lapte dulce), am pus doua oua si am amestecat bine pana la omogenizare completa. Am lasat compozitia pret de 5 minute sa se odihneasca. Intr-o farfurie am pus 5-6 linguri de hrisca. Tigaia cu ulei se pune pe foc si lasam sa se incinga, timp in care formam parjoale cu mana umeda si le tavalim prin faina. Cand uleiul este incins bine adaugam si parjoalele.

Cand sunt gata pe o parte, le intoarcem. Cand sunt gata le scoatem pe servetel absorbant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Parjoale moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de porc, cu cartofi si rosii la cuptor