Pentru Craciun am preparat minunatele sarmalute cu afumatura care ne plac foarte foarte mult.
Carnea de porc de lucru se spala bine, se sterge , apoi se toaca impreuna cu 300 g sunculita bine afumata.
Varza se desface de foi. Se pun la desarat sau daca nu e nevoie doar se trec printr-un jet de apa rece.
Ceapa se toaca marunt.
Peste carnea tocata se adauga ceapa, orezul bine spalat si scurs si condimentele. Se omogenizeaza bine amestecul, iar daca iese prea vartos se mai adauga apa.Se infasoara sarmalutele. Se pun intr-un vas cu fund mai gros si printre ele bucatele din restul de sunculita. Se mai presara cimbru si marar uscat si se acopera cu apa si eventual zeama de la varza murata. Se da vasul la cuptor pentru 2 ore, dupa care se adauga sucul de rosii si apa daca mai este nevoie si se mai lasa sa scada bine.
Se servesc calde cu mamaliguta , ardei iute si smantana.