am facut aceste sarmale impreuna cu mama mea draga....sunt delicioase...
Prima data pregatim foile de varza.
Amestecam apoi carnea tocata cu ceapa data pe razatoarea mica,4-5 linguri de bulion,sare,piper si orezul spalat.
Luam cate o foaie de varza si punem cate putin din compozitia de carne,apoi rulam si inchidem la capete.tot asa pana teminam carnea.
Luam cateva foi din varza ramasa si le punem pe fundul oalei unde vom fierbe sarmalele,iar restul o tocam fideluta si mai punem putina peste foi,apoi punem 4-5 linguri de bulion,presaram cimbru si asezam sarmalele in forma de cerc pana le terminam.
Deaupra lor punem cealalta varza tocata, un pic de cimbru,acoperim cu apa si lasam sa fiarba la foc mic 2 ore circa(probati daca sunt fierte),invartim din cand in cand oala sa nu se lipeasca.
Servim dupa plac.
1
eu nu am gasit aici,dar puneti in oala si putina afumatura.