Sarmalute

de lilik in Porc, 9 Ian 2011 | 4753 vizualizari

 

am facut aceste sarmale impreuna cu mama mea draga....sunt delicioase...

 

INGREDIENTE

  • 3-4 verze murate potrivite
  • 1,500 gr carne tocata de porc(circa)
  • 2-3 pahare cu orez(pahar de plastic)
  • 1 ceapa
  • cateva linguri de bulion(9-10)
  • sare,piper
  • cimbru

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute:

Prima data pregatim foile de varza.

Amestecam apoi carnea tocata cu ceapa data pe razatoarea mica,4-5 linguri de bulion,sare,piper si orezul spalat.

Luam cate o foaie de varza si punem cate putin din compozitia de carne,apoi rulam si inchidem la capete.tot asa pana teminam carnea.

Luam cateva foi din varza ramasa si le punem pe fundul oalei unde vom fierbe sarmalele,iar restul o tocam fideluta si mai punem putina peste foi,apoi punem 4-5 linguri de bulion,presaram cimbru si asezam sarmalele in forma de cerc pana le terminam.

Deaupra lor punem cealalta varza tocata, un pic de cimbru,acoperim cu apa si lasam sa fiarba la foc mic 2 ore circa(probati daca sunt fierte),invartim din cand in cand oala sa nu se lipeasca.

Servim dupa plac.

TIPS-URI

1

eu nu am gasit aici,dar puneti in oala si putina afumatura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]