Frunzele de vita (de la saramura) se pun la desarat intr-un vas cu apa.
Orezul se spala si se pune intr-o craticioara cu apa si putina sare cat sa il acopere si se pune pe foc.Cand da primul clocot se opreste si se lasa la racit.
Ceapa se toaca si se caleste cu putin ulei, apoi adaugam bulionul, se mai lasa 5 min si apoi se opreste focul.Se adauga orezul, se amesteca bine si se lasa la racit.
Dupa ce s-a racit aceasta compozitie se pune peste carnea tocata si se adauga sare, piper, cimbru (dupa gust) si se amesteca bine.
Se formeaza sarmalele si se aseaza in cercuri intr-o cratita in care am pus cateva foi de vita, apoi le acoperim iar cu foi de vita. Se face un amestec din apa, bulion si 1 lingura de bors magic si se toarna peste sarmale.
Se baga la cuptor pentru aproximativ 2 ore.
Se servesc fierbinti cu iaurt sau smantana si mamaliguta.
Pofta buna!
1
Daca frunzele sunt de la saramura nu se adauga prea multa sare in compozitia de carne.