Sarmale in dovleac a la Pastorel Teodoreanu

de Panacris in Mancaruri cu carne, 26 Dec 2011 | 9359 vizualizari

 

Dupa cum v/am spus in ajun am incercat faimoasa reteta de sarmale in dovleac a lui Pastorel Teodoreanu! Amprimit reteta de la o prietena ca si o provocare! Doar ca eu am inlocuit carnea de porc cu cea de curcan. Am sarit partea cu oala de lut, nu incapea dovleacul in ce oala de lut, am eu! :(, mare greseala!!!! A doua oara daca mai fac aceasta reteta, #:-S , cumpar o oala de lut mai mare, sa incapa dovleacul, fiindca am frecat cuptorul cca. 1 ora dupa ce am terminat :((. Azi o sa si gutam din faimoasele sarmale!!! Voi reveni cu detalii!

 

INGREDIENTE

  • carne de curcan 500 g.
  • carne de vita 500 g
  • slăninuţă afumată tăiată felii
  • varza murata
  • untura de porc
  • orez  200 g.
  • ceapa 3 bucati
  • ou 1 bucata
  •  boia de ardei dulce 1 g.
  • chimen macinat 1 g. (optionla)
  • cimbru uscat  1 g.
  • rosii
  • pasta de tomate
  • foi de dafin
  • sare 
  • piper proaspat macinat
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in dovleac a la Pastorel Teodoreanu:

Carnea de curcan si cea de vita, se taie in bucati potrivite si se macina la masina de tocat carne. Orezul se spala in mai multe ape apoi se scurge. Ceapa se curata si se toaca marunt, apoi se puna le dinstiut in untura de porc, pana devine translucida apoi se adauga si orezul strecurat. Se adauga boia dulce de ardei, chimen macinat, cimbr, sare si piper dupa gust. Dupa ce s/a racit compozitia se adauga oul si se framanta bine pana se incorporeaza toate ingredientele. 

Varza murata se desface foi, foi si se pregateste ptr. sarmale, se toaca marunt cateva foi si mijlocul verzei. Se aseaza pe fundul dovleacului un pat de frunze tocate, rosii decojite, tocate marunt si cateva felii de slaninuta. Se aseaza in palma cate o foaie de varza, se pune umplutura si se ruleaza sarmaua. Se aseaza sarmalele obtinute, in straturi in dovleac, la final se acopera cu strat de varza tocata, cateva foi de dafin slaninuta si cimbru.

Se introduce dovleacul umplut in cuptorul incins, la foc mic ptr. cca. 4 ore. Se lasa la " odihna" dovleacul umplut cu sarmale pana a doua zi la racoare.

Sarmalele, intotdeauna se servesc fierbinţi, cu pâine sau mămăligă, smântână şi ardei iute.

 

TIPS-URI

1

Dacă folosiţi o oală de lut, cum ar fi trebuit si eu sa fac, inainte de folosire, o tineti in apa rece pentru cca. 20 de minute inainte de a o pune la cuptor. 

2

Atentie in acest caz nu aveti voie sa preincalziti cuptorul, el trebuie sa fie rece cand introduceti vasul de lut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in dovleac a la Pastorel Teodoreanu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza cu ciolan afumat